بر اساس قانون در صورتی که پزشک خلاف علم پزشکی عمل جراحی را انجام دهد باید دیه پرداخت کند.
هنگام عملهای جراحی اصولا پزشکان از بیماران رضایتنامه میگیرند تا با رضایت خود فرد بیمار عمل جراحی انجام شود اما ممکن است این سوال پیش بیاید که آیا رضایتنامهای که پزشکان قبل از عملجراحی میگیرند، اتفاقاتی که ممکن است در طول جراحی پیش بیاید را نیز شامل میشود؟ یا حتی گاهی اوقات برای برخی از بیماران این سوال پیش می آید در صورتی که این برگه امضا شود و بیمار رضایت برای عمل جراحی را بدهد آیا پس از آن در صورت رضایت دادن میشود از پزشک شکایت کرد یا خیر؟ در این نوشتار از مجله اینترنتی دلتا به بررسی موضوع گرفتن دیه از پزشک مقصر میپردازیم.
گرفتن دیه از پزشک مقصر
رضایتنامهای که بیمار پیش از عمل جراحی آن را امضا میکند در واقع اجازهای به پزشک است تا عمل جراحی را انجام دهد و البته باید به این نکته توجه داشت که هر اتفاقی را شامل نمیشود. در صورتی که به دلیل تقصیر پزشک اتفاقی برای سلامت بیمار پیش بیاید، حتی اگر رضایت هم گرفته شده باشد پزشک مسئولیت دارد و او ضامن دیه است.
اگر به دلیل عمل جراحی صدمهای به بیمار وارد یا موجب فوت او شود اما کاری که پزشک انجام داده دقیقا مطابق با موازین پزشکی باشد حتی اگر رضایتی هم از شخص بیمار نگرفته باشد مسئولیت ندارد بنابراین باید به این نکته توجه داشت که ملاک اصلی در تعیین مسئولیت، برگه رضایت نامه نیست بلکه قصور پزشکی است. اگر به دلیل قصور پزشکی به بیمار لطمهای وارد شود، میتواند از پزشک معالج خود در دادسرا شکایت کند تا به دستور مقام قضایی، پرونده به کمیسیون پزشکی ارجاع و در صورت اثبات تقصیر پزشک، به پرداخت دیه محکوم شود.
پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه مطلب علائم گوارشی ویروس کرونا چیست؟ را در مجله سلامتی دلتا مطالعه کنید.
همچنین بخوانید:
طلاق در دوران عقد و نکاتی که باید بدانید!
نفقه در صورت عدم تمکین به زن تعلق میگیرد؟
پرداخت بدهی فرد فوت شده بر عهده چه کسی است؟
مجازات خیانت در امانت
توقیف اموال چگونه انجام میشود؟
با مجله حقوقی دلتا همراه باشید
:: برچسبها:
مجله دلتا,مجله حقوقی,دیه,پزشک ,
:: بازدید از این مطلب : 65
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0